петък, 23 октомври 2020 г.

Състоянието на болните от коронавирус може да се следи денонощно от вкъщи

 

Много хора с основание се притесняват да не се влоши рязко състоянието им, ако се лекуват от коронавирус в домашни условия. Постъпването в болница се налага, когато лечението под карантина вкъщи не е довело до резултат и здравето на човек започне да се влошава.

За да са сигурни, че ще им бъде оказана навременна и адекватна медицинска помощ, някои от болните разчитат на денонощно онлайн наблюдение от специалисти. Тази услуга е достъпна във всяка точка на България, обясняват от Check Point Cardio, които създадоха преди седем години Първия телемедицински център у нас, чрез който наблюдават дистанционно и в реално време състоянието на хиляди българи.

Най-добрите онлайн здравни услуги-навсякъде и по всяко време

Чрез помощта на малък уред, произведен от тях, който се прикрепя към гърдите и измерва: Пулс, Кислород в кръвта, ЕКГ, Брой вдишвания в минута, Кръвно налягане, Температура, лекари следят денонощно здравословното състояние на пациентите.

Мисията ни е медицината да следва пациента, а не пациентът да следва болничното заведение“, обясняват от Check Point Cardio.

Тази мисия следват 15 лекари и 40 медицински сестри в един основен и три поддържащи медицински центъра на Check Point Cardio. Към момента над 15 000 пациенти доверяват здравето си в ръцете на опитните кардиолози от Check Point Cardio.

 

Не всички пациенти са болни от коронавирус. Част от тях имат сърдечно-съдови проблеми и това налага наблюдение и бърза реакция в реално време. Във всеки един момент 24/7 медиците виждат параметри като пулс, дишане, кръвно налягане, температура. При влошаване на състоянието им, само така може по най-бързия начин да се реагира за спешен прием в болница.

Всички данни се събират в електронно досие и се изпращат, освен на пациента, и на неговия личен лекар. Така, от една страна чрез ранната профилактика, се предодвратява развитието на редица заболявания, а чрез навременната диагностика започва адекватно лечение.

Имало е редица случаи, в които този прикрепен към гърдите на човек мобилен апарат, е спасявал живота му, разказват медиците от центъра. Когато параметърът, който изчислява риска, светне в червено, това е сигнал за лекаря, че пациентът не се чувства добре и трябва да се действа на мига. Наблюдаващият доктор вижда всички негови жизнени показатели в конкретния момент. Вариантите за реакция са различни според ситуацията – лекарят може да се обади на пациента, да го наблюдава по-интензивно, може да смени лекарството или дозировката, пациентът също може да бъде посъветван веднага да се свърже с личния си лекар или да потърси спешна помощ. В същото време медиците имат готовност да изпратят Бърза помощ на място при болния човек. Самият апарат има паник бутон, с който също може да бъде подаден сигнал, че пациентът не се чувства добре.

Здравеопазване - от лекарските кабинети в дома

Леките и удобни лични монитори могат да се заявят с едно телефонно обаждане. Дигиталната услуга е платена, но тя спестява време и пари за транспорт, особено в населените места, където хората нямат достъп до добри специалисти.

 

Апаратът е лек, удобен и лесен за инсталиране.

За по-рутинни изследвания може да го използвате за 24 часа, а за постоянно наблюдение има направени пакетни услуги. Може да следите здравето си чрез няколко дистанционни прегледи на месец, или пък, ако състоянието ви го налага, да разчитате на преглед всеки ден от месеца.

Новините от днес и със задна дата