вторник, 27 октомври 2020 г.

53 учители и ученици с Covid-19 в Бургаско

  

Петдесет и трима учители от училища в Бургаска област и деветима учители в детски градини са с положителни проби за COVID-19. Четиридесет и осем ученици също са положителни проби. Това съобщиха от Областна управа след приключилото заседание на Областния щаб за борба с COVID-19.

Карантинираните ученици са 962, а броят на карантинираните деца в детски градини е 168.

Увеличени са леглата в болниците в областта за лечение на по-леки случаи на COVID-19. Още четири частни лечебни заведения в Бургас са се включили в борбата със заболяването. По данни на Регионалната здравна инспекция в града петнайсет са болничните заведения на територията на областта, които приемат за лечение болни от COVID-19.

Към днешна дата 128 души от областта с положителни проби на коронавирус са хоспитализирани в болнични заведения, 737 са на домашно лечение. На този етап са преустановени плановите операции в болниците в Бургаска област, но плановият прием на пациенти продължава.


Засилени проверки за спазване на мерките се извършват от представители на Областната дирекция на МВР на територията на област Бургас. За седмица са проверени 145 магазина, 21 заведения, игрални зали и др. Съставени са 32 протокола и 13 акта./dariknews.bg 

Новините от днес и със задна дата