петък, 23 октомври 2020 г.

Тибетски текст на 2500 години точно описва COVID-19 и как са се лекували

  

Текст на възраст 2500 години, открит в Тибет, описва белодробно заболяване и причинителя му. Експерти, анализирали текста, отбелязват, че описанието силно наподобява настоящата епидемия от коронавирус.

И така, в текста, наречен "Гюд-джи", се казва за кръгъл вирус с тъпи разширения. Още преди 2,5 хилядолетия тибетските лекари знаели какво причинява масивни инфекции. Дори някак успявали да видят вируса. 

Епидемията, описана в ръкописа се нарича ниен-рим. Едва наскоро учените забелязаха, че тя силно наподобява коронавирусна инфекция. Текстът започва с факта, че хората в ерата на Кали-юга са станали меркантилни и алчни. Сякаш всички човешки ценности били скрити в сандък; започнала борба за религии и за ресурси. 

Това поведение накарало висшите сили да изпращат епидемии на земята, които са хразпространяват чрез дишане. Жертвите на ниен-рим са имали белодробни проблеми, дишането е затруднено, кашлица, треска, болки в корема и обриви. По кожата се появява тъмно акне и в резултат на негативния ефект върху червата започвала кървава диария. 

Текстът описва изненадващо точно самия вирус, който е кръгъл и с тъпи разширения. Вирусът може да се види само с микроскоп, но преди 2500 години по принцип не е могъл да съществува.

 Вирусът се разпространявал в тялото много бързо: засегнати били мускулна тъкан, кръвни канали, кости и жизненоважни органи. Лечението е проведено с билкови отвари, хапчета, пасти и лечебна бира./БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата