четвъртък, 22 октомври 2020 г.

Лекар от Бургас направи драматичен коментар за Ковид - 19

  

„С маска съм, но дишам... и живея...Болните с Ковид-19, които са в лечебно заведение, вече нямат нужда от такава маска, а от кислородна, която им помага да дишат, и може и да не оживеят, за съжаление. Персоналът, който се грижи за тях - също!

Това обръщение отправи един от най-енергичните и всеотдайни лекари в Бургас – неврохирургът д-р Светослав Тодоров от УМБАЛ-Бургас. Той беше номиниран и за млад лекар на 2020. Той е един от лекарите, които са най-активни, най-позитивни и амбициозни и е добре познат сред бургазлии с енергията, която влага в работата си. 

„ЗАЕДНО, с действия или бездействия, допуснахме да стигнем дотук - загубили вяра едни в други, изплашени (повечето) какво ни очаква на следващия ден... Една молба- повярвайте на ЛЕКАРЯ, повярвайте в неоспоримия факт, че някъде вече няма свободни места за лечение на болни, скоро няма да има и персонал! Какво значение имат процентите, когато загубата на близък човек е 100%, не 99, а 100! Нека бъдем отговорни и дисциплинирани! Само ЗАЕДНО можем да си помогнем!“, зове д-р Тодоров.

Новините от днес и със задна дата