сряда, 13 май 2020 г.

Ще може ли без маска в самолета

istock
Големите авиокомпании няма да задължават пътниците да носят маски, това ще бъде препоръчително, съобщи CNN.
United Airlines няма да изисква маска за пътници с хронични заболявания.

Водещите американски авиокомпании не планират да принуждават пътниците да носят медицински маски по време на полет и ще се съсредоточат върху чувството им за отговорност.

Информационната мрежа получи копия от новите инструкции на въздушните превозвачи, предназначени за стюардеси и пилоти.
 
В American Airlines няма да позволяват на пътници без маски да се качват в самолетите, но ако пътникът вече се намира на борда, тогава ролята на стюардесите става "по-информативна от принудата" да се спазват епидемиологичните правила за безопасност.


Препоръчва се на екипажите да използват средства за убеждаване спрямо онези, които отказват да покрият лицата си като „избягват ескалация на напрежението“.

United Airlines ще вземат предвид някои изключения от общото правило и например няма да изискват маска от пътници с хронични заболявания.

В случай на възникване на спор между пътници за използването на предпазните средства, стюардесите са инструктирани да използват „уменията за деескалация“ на ситуацията и успокояване на спорещите.

От „Ryanair“ обявиха преди ден, че възобновяват част от полетите си, като екипажът и пътниците ще носят маски за лице и трябва да преминават проверки за температурата, а социалното дистанциране на летищата и в самолетите „ще бъде насърчавано“.

Новините от днес и със задна дата