петък, 24 април 2020 г.

Eто кои са спортистите, обвинени за побоя над журналиста Слави Ангелов

Специализираната прокуратура привлече три лица като обвиняеми във връзка с нанесения побой на 17 март на журналиста Слави Ангелов. Те са обвинени за участие в престъпно сдружение, причиняване на средна телесна повреда и държане на наркотични вещества. На сайта на прокуратурата и на пресконференцията, която главният прокурор Иван Гешев даде по-рано днес съвместно с МВР, не бяха разкрити пълните имена на задържаните, а само инициалите им - Г.А., Н.А. и Б.М.

Както вече стана ясно, арестуваните са част от една от фен фракциите на Левски. Това са спортистите Бисер Митрев и близнаците Николай и Георги Асенови, информира NOVA. И тримата тренират бокс в "Левски София Запад".



Утре (25 април) по отношение на тримата обвиняеми предстои да бъде внесено искане в Специализирания наказателен съд за налагане на най-тежките мерки за неотклонение „задържане под стража“.


Припомняме, че БНТ информира вчера, че сред задържаните при акцията са били Павел Георгиев и Любомир Делев. Те са сред ключовите фигури в "София-Запад" и също се занимават с бойни спортове. Вероятно двамата са били разпитани и освободени.

Лица, които искат да дестабилизират държавата и се крият в чужбина, са замесени в нападението над журналиста, заяви днес главния прокурор Гешев.

Новините от днес и със задна дата