сряда, 29 април 2020 г.

Майка показа видео на болното си от COVID-19 дете

ВИДЕО на 4-г. дете, задушаващо се от COVID-19, разтърси света - 0
Жителката на американския щат Колорадо сподели в социалните мрежи ужасяващо видео, на което се вижда как детенцето ѝ плаче и се задъхва от кашлица, предизвикана от коронавируса. Кадрите са публикувани Daily Mail.
Медицинската служителка Ана Цимерман споделя видеото, за да покаже как COVID-19 протича при децата. На покъртителния запис, направен в болничната стая, нейният 4-годишен син Линкълн се задъхва от сухата кашлица и бърше с ръчички сълзите си. Самото видео е направено на петия ден след приемането на детето в болница. Цимерман отбелязва, че цялото семейство е следвало мерките за безопасност и е било в самоизолация.
"Разбирах, че този вирус е много опасен още, преди в обществеността да се разпространи паниката. Не разрешавах на децата ми дори да бягат през улицата към приятелите си, които живееха в съседство", разказва тя.
Независимо от всичко, на 21 март при Линкълн се появяват първите симптоми на COVID-19, сред които лека кашлица и задух. След седмица температурата му се покачва.
На 28 март момченцето е било прегледано от лекар, който диагностицира пневмония, развита на фона на вирусната инфекция. Тогава той е оставен на домашно лечение, но след два дни е приет в болница, когато започва да има проблеми с дишането.
Едва там момченцето е диагностицирано с COVID-19. Лечението е подействало и детето е оздравяло. Цимерман публикува видеото с болния си син, за да напомни на всички за опасностите от заразата с коронавирус и тежките последствия от това. "Моля ви, пазете се, бъдете здрави и възприемайте този вирус с цялата му сериозност, това не е шега", пише тя./БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата