вторник, 14 април 2020 г.

Мъж с Covid-19 избяга с такси от болницата

58-годишен мъж с доказана коронавирусна инфекция избяга от болницата в Стара Загора и се прибра с такси на село. Районната прокуратура е образувала бързо производство за нарушаване на мерките за лечение от COVID-19, съобщиха от държавното обвинение.

Пациентът, който е от гурковското село Паничерево, е бил транспортиран в Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“ на 11 април вечерта. Той е бил с изявени симптоми на коронавирусна инфекция и множество съпътстващи заболявания. Мъжът е бил приет за активно лечение и след извършени изследвания е доказано заболяване COVID-19.

Днес пациентът е избягал от здравното заведение и с таксиметров автомобил се придвижил до село Паничерево, където бил заловен и върнат в Клиниката по инфекциозни болести.

Образувано е бързо производство за отклоняване от активното лечение.

Наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до 5 години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Новините от днес и със задна дата