вторник, 14 април 2020 г.

Волен Сидеров с две обвинения и с гаранция от 50 000 лева

Сидеров: НАТО е ненужно, членството в ЕС ни ощетява | Dnes.bg Новини
Общинският съветник в Столичния общински съвет (СОС) и лидер на Атака Волен Сидеров, се яви в 15 часа днес в СДВР-МВР, за да му бъде предявено постановление за привличане в качеството му на обвиняем за извършено престъпление. Обвинението е във връзка с отправени призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение.

Спрямо Волен Сидеров е предявено и обвинение за това, че на 13.04.2020 г. противозаконно е попречил на орган на властта да изпълни служебните си задължения, свързани с връчването на призовка за явяването му в качеството на обвиняем в СДВР.

На обвиняемия Волен Сидеров е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 50 000 лева, вносима в 14-дневен срок, считано от днес.

Освен това, на 14.04.2020 г. Софийската районна прокуратура се е самосезира и образува второ досъдебно производство за отправяне на заплаха спрямо прокурор и разследващ полицай. В телевизионно предаване, излъчено на 13.04.2020 г.,


Сидеров отправил заплахи спрямо органи на властта, с цел да ги принуди да не повдигнат горепосочените обвинения: "Правете си сметката, тези които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!"; "Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!". Описаното деяние представлява престъпление по чл. 269, ал. 1 НК. Разследването и по този случай продължава.

Новините от днес и със задна дата