събота, 4 април 2020 г.

COVID-19 уби 31 г. българин в Лондон без предходни заболявания

Кошмар! COVID-19 уби 31 г. българин в Лондон без предходни заболявания - 0
Снимката е тематична, а не от мястото на събитието!
"Ангелкова може да ми се разсърди, ама много хора вече ми се сърдят, но призовавам всички граждани да не възприемат празниците като празници. Не е време за празници!"
Това заяви категорично шефът на Националният кризисен щаб за борба с коронавирус ген. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг в Министерски съвет. "Не ходете по хотели. Не ходете на църковните служби по Великден, защото там ще се заразите. Останете вкъщи с тези, които живеете и си отбележете празника. Не е нужно и не е разрешено да се ходи", допълни той.
Мутафчийски припомни, че не всички от починалите са с предходни заболявания.
"Вчера получихме съобщение, че в Лондон е починал от коронавирус 31-годишен българин без предходни заболявания.

Той уточни, че е получил информацията за смъртта на младия мъж от българското посолство във Великобритания.

Починалият не е имал придружаващи заболявания.

"Това е още един случай, който доказва, че младите не са застраховани от последствията на заболяването. То засяга всички възрастови групи. От COVID-19 може да починат и млади и здрави хора. Затова не трябва да се отслабва вниманието", призова Мутафчийски.

83-годишният мъж в Кюстендил е бил болен от левкимия и попада във всички рискови групи. Нека не изместваме фокуса.
Тази болест засяга всички възрастови групи и има смъртност и при най-малките възрастови групи" заяви той.

"Не ми е известно хората с алергии да са по-податливи на коронавирус", допълни ген. Мутафчийски. По-рано той обяви, че броят на заразените у нас е нараснал и заразените в страната вече са 498, от които 173 са в болница.
Новата област, в която има заразени е Враца, а в София има нови 8 случая. Шефът на Кризисния щаб заяви, че ситуацията в област Монтана е изключително неясна е ситуацията. Там случаите са над 20 , като отбеляза, че едно конкретно тържество е развалило цялата картина.

Новините от днес и със задна дата