петък, 24 април 2020 г.

Учени от БАН откриха сензационен коктейл, лекуващ коронавируса ВИДЕО

Двама български учени твърдят, че лечение за коронавируса има. Според тях високите дози витамин С и озонотерапията действат антивирусно и имуностимулиращо. Проф. Лъчезар Аврамов от Института по електроника обясни, че тези два метода се прилагат и за облекчаване състоянията по време на лечение на тумори на онкоболни пациенти.
"Това е интравенозно наливане на витамин С, а озонотерапията се влива венозно. Необходим е апарат, който го няма в България, но може да бъде произвеждан във Варна", обясни професор Аврамов. По думите му нужният апарат струва 5-6 хил. лева. Лечението с витамин С и озонтерапията също било евтино. Това е и причината Световната здравна организация (СЗО) да е обявила лечението за недоказано, според учения от БАН.
"Методите се практикуват в 50 държави. Те са много евтини и не могат да преминат през сертификация, защото не носят печалба", посочи той пред Bulgaria ON AIR. Според Лъчезар Аврамов у нас има само една жертва на COVID-19.
"Останалите 51 човека не са починали от коронавирус, а от придружаващи заболявания. Без аутопсия нищо не може да се каже", подчерта той.

Учените са изпратили отворено писмо до премиера Бойко Борисов и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев с призив да се вслушат в техните предложения. Според тях сегашният подход за справяне с пандемията е грешен, а изолацията - ненужна.

Новините от днес и със задна дата