сряда, 29 април 2020 г.

Дипломат от Пхенян шокира с хипотеза за уврежданията на Ким Чен Ун и изчезването му

Изчезването на Ким Чен Ун от обществени прояви подсказва, че той не може да се изправи или да ходи сам. Това твърди бивш севернокорейски дипломат. Тао Йонг-хо казва пред Си Ен Ен, че „ненормалното“ отсъствие на Ким от участие в церемонията в чест на неговия дядо на 15 април сигнализира, че диктаторът трябва да бъде физически увреден.
"Не съм съвсем сигурен дали наистина е претърпял някаква операция, или каквото и да е, но едно е ясно... той не може да се изправи сам или да ходи правилно", каза Тае, бивш севернокорейски дипломат, избран в парламента на Юга по-рано този месец. Сеул и Вашингтон опровергаха слуховете, че Ким е тежко болен или мъртъв, но Тао казва, че само семейството на върховния лидер и най-близките му помощници ще знаят истината.
Ким за последно беше видян на публично място на 11 април, когато председателстваше заседание на управляващата Работническа партия в Пхенян. На 15 април той по необясними причини пропусна празника „Ден на слънцето“ в чест на дядо си Ким Ир Сен, основателя на Северна Корея.

Безпрецедентното му отсъствие предизвика вълна от спекулации за здравето му и оттогава той не е виждан на публично място. Теории, че Ким е претърпял операция на сърцето и сега е тежко болен или дори мъртъв, но тези твърдения са невъзможни за проверка.БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата