четвъртък, 9 април 2020 г.

Италия може да отмени някои от мерките срещу коронавируса в края на април

Италия може да започне от края на април да премахва постепенно някои от ограниченията, въведени с цел спиране на заразата с Ковид-19, ако разпространението на болестта продължи да се забавя. Това каза днес премиерът Джузепе Конте в интервю за Би Би Си.

"Трябва да изберем сектори, които да подновят дейността си. Ако учените дадат одобрение, можем да започнем да отхлабваме някои мерки още в края на този месец", каза Конте в ефира на британската телевизия.

Пет поредни дни намалява броят на пациентите в интензивни отделения, а броят на починалите вчера бе по-малък от този във вторник, отбеляза Ройтерс. Това породи надежди, че ситуацията се успокоява, въпреки че вчера новите случаи на заразени бе с около 800 повече, отколкото във вторник.

Клонове на работодателската лобистка група "Конфиндустрия" от северните области Ломбардия, Венето, Пиемонте и Емилия-Романя, където са съсредоточени 45 процента от цялото италианско производство, призоваха вчера правителството да изготви "пътна карта" за връщане към работа.

Новините от днес и със задна дата