петък, 24 април 2020 г.

Трима обвиняеми за побоя на Слави Ангелов, поръчителите - в чужбина

Повдигат обвинения на задържаните за побоя на Слави Ангелов ...
Трима души са привлечени като обвиняеми за побоя над журналиста Слави Ангелов. Това обяви на пресконференция главният прокурор Иван Гешев.

По думите му, на всеки един от тях са повдигнати по три обвинения - за престъпно сдружение, за причиняване на телесни повреди на Ангелов и за държане на високорискови наркотични вещества.

Мъжете бяха задържани вчера при спецоперация в София заедно с още четирима души.

Иван Гешев допълни, че по това разследване са правени и ДНК експертизи. В единия от задържаните намерили книгата "Моята борба" на Хитлер, свастики, чукове, палки и други.

"Събрани са необходимите доказателства и се надяваме този обем доказателства да бъде оценен от Специализирания наказателен съд. През уикенда ще бъде внесено искане за налагането на постоянна мярка "задържане под стража" на тримата", допълни главният прокурор.

По думите му, въпреки извънредното положение, наблюдаващите прокурори и разследващите от МВР са работили активно и в разумен срок са събрали необходимите доказателства.

"Още на 10-ия ден имаше заподозрени лица за извършеното престъпление, но беше необходимо технологично време за събиране на необходимия обем доказателства, които да издържат в хода на една съдебна процедура и да се стигне до осъдителни присъди", обясни главният прокурор.

Той добави, че този случай е бил приоритетен, като продължава да се работи в посока поръчителите и посредниците.

Основната водеща версия е, че това е свързано с работата на колегата ви и е резултат от действията на лица, които искат да дестабилизират държавата, обект са на наказателно преследване и се намират извън границите на страната, където в момента се укриват по други досъдебни производства", каза Гешев.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов допълни, че работата по случая продължава до установяване на проръчителите на побоя над журналиста.

Той оповести, че са прегледани много записи от камери и са проведени редица разговори, за да се стигне до задържаните.

Навсякъде в нашето общество има черни овце. Не вярвам футболните агитки да правят изключение. Няма да оставим някой да прави безнаказано неща срещу закона, независимо от коя футболна агитка е, посочи още Иванов.

Проверяват се няколко случая със сходен профил, при който почеркът на извършване е същият.

Новините от днес и със задна дата