вторник, 21 април 2020 г.

Мъж се самоуби, след като го изхвърлиха от Спешна помощ

Мъж се самоуби, след като е бил върнат от Спешна помощ в София. Това разкриват негови съседи във Фейсбук. Те разказват, че е бил взет от екип на Спешна помощ, но малко по-късно е бил върнат обратно и на другия ден той се самоубил. Мъжът е бил във влошено психично състояние и под влиянието на антидепресанти. Започнал да ги взима преди три месеца, когато майка му умира. Ето какво пише Анна Т.: "На 19. 04. 2020 г. около 20.15 часа Венцислав В. подава сигнал на телефон 112 за човек в безпомощно състояние пред бл. 2 в кв. "Захарна фабрика". След 15-20 минути аз звънях отново, за да разбера кога ще дойде линейка.
След около още 15 минути пристига екип на Спешна помощ и патрул от 3 РПУ. Те установяват, че съседът ни Красимир, на 49 години, е в неадекватно състояние и ще бъде откаран в Токсикология. На въпрос къде точно ще бъде настанен и как можем да се свържем с него, ни отговорят, че не се знае точно коя Токсикология, но ще бъде детоксикиран и ще се прибере сутринта. Към 21. 00 екипите потеглят.
Около час по-късно друг съсед - Марин И. забелязва,че линейка го връща и оставя в същото състояние на тревната площ пред бл. 6. В 23 часа, след като са го отвели в жилището му, са звънели пак на Спешна помощ, за да подадат сигнал, че колегите им са го изхвърлили и то на тревата."
Заедно с друг съсед го прибират в дома му. Няколко часа по-късно трупът му е открит пред бл. 56 в Захарна фабрика. Близките и съседите на Красимир са потресени от случилото се и вярват, че ако му е била оказана поне някаква подкрепа от медицинските лица, той е щял да бъде жив. "Изглеждал е нормално, прилично облечен, напарфюмиран, по никакъв начин не би трябвало да предизвика подобно отношение, а дори и да е бил клошар - нима те нямат нужда от помощ? Просто са го изхвърлили в тревата като куче", възмущават се съседите на Красимир.

Новините от днес и със задна дата