сряда, 8 април 2020 г.

След среща без маски: Премиерът и доц. Мангъров пак ще работят заедно

С доц. Мангъров ще продължим да работим заедно, защото винаги се вслушвам във всяко мнение. В момент като сегашния не бива да се разделяме по една или друга тема. Уважавам изключително много всеки един лекар и благодаря на доц. Мангъров за неговите препоръки в борбата срещу коронавируса. Общата ни цел е да осигурим най-добрите и работещи мерки за защита здравето на българските граждани. Това написа в официалния си профил във Фейсбук премиерът Бойко Борисов, след като се срещна и разговаря с началника на Детската клиника в Инфекциозна болница - София доцент д-р Атанас Мангъров.

Борисов благодари на доц. Мангъров за неговите предложения и препоръки, свързани с борбата с COVID-19.

"Имам голямо уважение към теб и всеки, който е на подобна позиция и лекува хора, се ползва не само с одобрение и уважение. И не ми е приятно в публичното пространство да се разделяме по една или друга тема", каза премиерът и допълни:

"Макар че ние говорим за едно и също нещо, и ти го обясняваш по един начин, щабът по друг, но то е едно и също. Затова аз ти благодаря, че имаме възможност да ползваме всеки ум, за да намерим най-правилното решение".

Министър-председателят бе категоричен, че правителството ще продължи да се вслушва във всяко експертно мнение, за да бъдат осигурени най-добрите и работещи мерки за защита на българските граждани и за справяне с последиците от коронавируса.

Новините от днес и със задна дата