събота, 4 април 2020 г.

48-годишна жена с COVID-19 е починала в „Пирогов“

Снимка: БТА
48-годишна жена, диагностицирана с коронавирус, е починала днес в "Пирогов", съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Така общият брой на жертвите на новото заболяване в България стана 15.

Пациентката е била приведена в лечебното заведение от столичната Пета градска болница. Жената е била с кетоацидоза (това е едно от най-опасните остри усложнения на захарния диабет, което може да доведе до диабетна кома или дори до смърт- бел. ред).

Хоспитализирана е в "Пирогов“, където е била поставена на апаратна вентилация. Въпреки усилията на медицинския екип жената е починала.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семейството и близките на починалата.

Междувременно Световната здравна организация предупреди, че все повече млади хора се разболяват сериозно или умират от коронавирусната инфекция.

"Като цяло повечето от хората, които преживяват тежко COVID-19 и биват приети в интензивно отделение, са хора в по-напреднала възраст и обикновено имат едно или повече придружаващи заболявания. Това, обаче, което се вижда в някои страни, е че пациенти на 30, 40 и 50 години, все по-често попадат в интензивни отделения, и случаите им все повече завършват със смърт", заяви д-р Мария Ван Керхове, експерт в СЗО на пресконференция в Женева.


Новините от днес и със задна дата