сряда, 1 април 2020 г.

Диетолози посочиха 2 български храни в борбата срещу коронавируса, които са по-силни от цитрусите

Диетолози посочиха 2 български храни в борбата срещу коронавируса, които са по-силни от цитрусите

Експертите смятат, че витамините ще помогнат за укрепване на имунитета. Това преди всичко е витамин С.

Основният му източник не са цитрусовите плодове, припомниха лекарите, а киселото зеле и чушката. Те имат десет пъти повече витамин С от портокалите.

Последното не се препоръчва, ако имате висока киселинност в организма. В този смисъл киселото зеле (между другото, той е и естествен пробиотик за червата) също превъзхожда цитрусовите плодове.

„Също така не бива да се пренебрегва тъмнозелените зеленчуци: спанак, маруля, магданоз. Трябва да ядете моркови и броколи “, каза диетологът Маргарита Королева.

Специалистът добави, че за имунитет е добре сутрин да ядете шепа ядки (около 30 грама) и повече протеини през деня.

За използването на чесъна, някои експерти бяха скептични, съветвайки да не се прекалява с продукта.

„Единствената полза от чесъна е, че хората просто се отклоняват един от друг и спазват уважителна дистанция. За да се предотврати развитието на инфекции, навременната вентилация и измиването на ръцете ще дадат много повече резултати от чесъна “, каза Сергей Облажко, диетолог./ zdrave.to

Новините от днес и със задна дата