петък, 24 април 2020 г.

12 В на ППМГ"Акад. Никола Обрешков" гордеем се с вас!

12 В клас на ППМГ" Акад. Никола Обрешков"  не създаде поредната новина за дарение, а показа, как младите хора могат да се обединят около една добра идея и да направят нещо хубаво в полза на нуждаещите се. 
Бъдещите абитуриенти  дариха парите за завършването си за храна на  бургазлии в затруднено положение.В ЦДГ "Ханс Кристиян Андерсен"  днес  директорът на математическата гимназия  Красимир Стоянов и класният ръководител на 12 "В" Красимира Янева разпределиха  вече готовите пакети с хранителни продукти.
След като са взели решение за благородната инициатива, учениците от 12 В клас на Математическата гимназия  се обадиха навръх  светлия празник Цветница  на горещите телефони на Община Бургас и заявиха желанието си  да дарят хранителни продукти, закупени  с парите,  които са смятали да похарчат за завършването си.
Те сами  изготвиха списък с хранителни продукти, изпратиха го до няколко търговски вериги и избраха оферта.Дванайсетокласниците оповестиха идеята си и във видео, което разпространиха във Фейсбук.
Клипчето бе споделено от кмета на Бургас Димитър Николов на страницата му в социалната медия и предизвика широк отзвук.Абитуриентите от 12 В стриктно спазват изискванията за безопасност,  затова  са по домовете си и следят онлайн как техният план става реалност.

Пакетите съдържат продукти, необходими за всяко домакинство. Те ще стигнат до 25 семейства  чрез екипите на общината от ресорите култура, туризъм и спорт, които извършват доставки по домовете от началото на извънредното положение.Община Бургас пожелава успешен старт в живота на благородните абсолвенти и ги поздравява за достойната постъпка.

Новините от днес и със задна дата