четвъртък, 19 март 2020 г.

Принц Албер обяви, че е заразен с COVID-19

Резултат с изображение за „Принц Албер обяви, че е заразен с COVID-19“
От двореца на миниатюрното княжество Монако съобщиха, че неговият владетел принц Албер Втори е дал положителен тест за новия коронавирус, но здравето му не предизвиква безпокойство, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Албер, който е на 62 г., е първият държавен глава, който публично обявява, че се е заразил с COVID-19. В съобщението се казва, че той е под грижите на доктори от болница "Принцеса Грейс", която носи името на неговата прочута майка Грейс Кели, американска актриса. Принцът продължава да работи от домашния си офис в двореца и е в постоянен контакт с членове на своето правителство.
В изявлението Албер призова гражданите на средиземноморското княжество да спазват строгите мерки за ограничаване на социалните контакти.
Албер е второто дете на принцеса Грейс и на принц Рение. Албер е петкратен участник в зимни олимпийски игри на бобслей, член е на Международния олимпийски комитет.

През последните години е активен глобален екоактивист. Има научна степен по политически науки. Той и съпругата му принцеса Шарлен (известна по-рано като Шарлен Уитсток - олимпийска плувкиня от Южна Африка) имат две деца - близнаци.

Новините от днес и със задна дата