четвъртък, 5 март 2020 г.

Блогър открадна снимка на дете и го обяви за мъртво

Резултат с изображение за „Блогър открадна снимка на дете във ФБ и го обяви за мъртво“
Блогър, използващ името Gibo Baby, обяви дете от Пазарджик за загинало в инцидент, за да търси популярност в социалните мрежи. Измамникът е ползвал снимка, направена от бащата на момиченцето, който е един от популярните фотографи в града.
От днес прокуратурата започва разследване по случая, съобщи БНР.
В публикацията блогърът драматично обяснява как детето, което твърди, че е негово, е било блъснато от кола на връщане от тренировки по плуване и е починало в болницата, а шофьорът е избягал. На почитателите си блогърът обещава още подробности за мнимия инцидент.
Близки на момиченцето случайно виждат снимката му и сигнализират бащата Стоян Георгиев.
"В момента, който отворих снимката и видях, че всъщност това е моето дете, изпаднах в шок. Даже беше обявено, че т.нар. блогър ще прави лайф и ще обяснява случката как са му блъснали детето, което на снимката не е негово, а мое", обяснява бащата.

Най-вероятно целта на блогъра, в чийто профил пише, че е комедиен актьор и рапър, е била да натрупа лайкове и състрадание.
"Няма такъв случай с дъщеря ми. Явно търси популярност в Инстаграм. Доколкото разбрах и от Лясковец, той е правил и предишни гафове в интернет", добави Стоян Георгиев.
Семейството е подало сигнал в полицията и в прокуратурата. Случаят е поет и от отдел "Киберпрестъпност".

Новините от днес и със задна дата