понеделник, 2 март 2020 г.

Плодове и подправки, които топят килограмите

Плодове и подправки, които топят килограмите
Някои вещества, намиращи се в растителните храни, могат да ви помогнат да отслабнете. Решавайки да отслабнете, хората често се сблъскват с въпроса - откъде да започна?
Да отидете на лекар, диетолог или на фитнес? Много експерти са на мнение, че първо трябва да се уверите, че метаболизмът ви работи правилно.

Промяната на диетата ви не е толкова лесна, колкото звучи. За някои отказът от бърза храна вече изглежда ужасен, но все пак трябва да научите поне приблизително как да броите калории, както и съотношението на протеините, мазнините и въглехидратите в храната.
Тези, които са тръгнали по пътя на отслабването, се съветват да консумират много фибри. Това са растителни влакна, които не се абсорбират от тялото, но помагат на храносмилането, подобрявайки чревната подвижност и прочистването. Фибрите се намират във всички храни от растителен произход.

Обърнете внимание на ябълките, зелето, крушите, краставиците и листните зеленчуци - те имат най-много фибри. Също така, експертите съветват да приемате фибри под формата на хранителни добавки, но обсъдете тази точка с вашия лекар.

Има два плода, които с право се считат за най-добрите приятели на метаболизма. Това са ананасът и грейпфрута. Ананасът съдържа ензима бромелаин, който подобрява храносмилането и намалява скоростта на образуване на мастна тъкан.
Грейпфрутът ще помогне да се регулира нивото на инсулин, спомага за производството на храносмилателни ензими и ускорява метаболизма.

Многобройни проучвания показват, че подправките могат да ви бъдат от помощ при отслабването.
Лютият червен пипер, канелата, джинджифилът, куркумата са бъдат особено полезни. Те не само ще направят познатите ястия по-интересни, но и ще ви помогнат бързо да се почувствате пълноценни, а също и да ускорите метаболизма си и да постигнете желаните резултати по-лесно и бързо. /zdrave.to

Новините от днес и със задна дата