петък, 6 март 2020 г.

Щастливи и влюбени: Принц Хари и Меган с първи общ ангажимент в Кралството след Мегзит


Те отново са във Великобритания! За първи път, откакто през януари т.г. Меган Маркъл и принц Хари обявиха решението си да се оттеглят от своите задължения като старши членове на кралската фамилия и търсейки по-спокоен живот се преместиха в Канада, херцозите на Съсекс са заедно на Острова. Вчера вечерта двойката, която през месец май ще отпразнува втората годишнина от сватбата си, направи първата си обща официална публична поява от почти 2 месеца насам.

Те присъстваха на ежегодното събитие "Endeavour Fund Awards", почитащо постиженията на болните и ранени военнослужещи мъже и жени, взели участие в спортни състезания. Това е третата поред година, в която синът на принцеса Даяна и съпругата му са сред почетните гости на церемонията.
Предвид факта, че ангажиментите им към двора наближават своя край и те най-накрая ще могат да се върнат в Северна Америка без да поглеждат назад, Меган и Хари бяха по-щастливи от всякога, пристигайки пред величествената сграда на Меншън Хаус - резиденцията на кмета на Лондон.
За повода бившата актриса изглеждаше великолепно в изчистена и елегантна тюркоазено синя рокля, чийто цвят се открояваше на фона на мрачната дъждовна нощ. Кройката на тоалета с етикет "Victoria Beckham", отличаващ се с къси ръкави и дължина до средата на коленете, вървеше по тялото на брюнетката, разкривайки добрата ѝ фигура. Завършвайки цялостната си визия, тя бе заложила на велурени обувки на висок ток в по тъмен нюанс и дамска чанта-клъч, която бе в тон. Бижутата ѝ бяха сведени до минимум - чифт нежни обеци тип "халки" и тънка гривна на лявата ѝ китка.

До нея принц Хари се бе спрял на класически тъмносин костюм, който бе съчетал с бяла риза и вратовръзка.
Въпреки лошите климатични условия, принудили ги да се скрият под чадър, двамата не спираха да се усмихват на фотографските обективи, ведро поздравявайки събралото се навън множество.
Съпрузите, които се оттеглят като висши членове на кралското семейство на 31 март, участваха в церемонията по връчването на наградите на фондация "Индевър", връчвайки отличия.
Мероприятието бе белязано от редица емоции, но тази, която със сигурност се открои от останалите, беше изненадващото предложението за брак, което награденият с приз Дани Холанд, оцелял при експлозия по време на службата си в Афганистан, отправи на приятелката си. След като получи отличието, той помоли половинката си да се качи при него на сцената, след което падна на едно коляно и зададе големия въпрос, придружен от възторжените аплодисменти на затрогнатата публика.
Днес принц Хари открива заедно със световния шампион от Формула 1 Люис Хамилтън музея "Силвърстоун Експириънс". В събота херцозите ще бъдат в "Роял Албърт хол" на музикалния фестивал "Маунтбатън", а Меган ще отбележи Международния ден на жената на осми март. Последният официален ангажимент на херцозите на Съсекс ще е на 9 март, когато заедно с кралица Елизабет Втора и останалите висши членове на кралското семейство ще отбележат Деня на Общността на нациите в Уестминстърското абатство, предава БТА.

Новините от днес и със задна дата