четвъртък, 5 март 2020 г.

Адвокатка и дъщеря ѝ арестувани за трафик на оръжия

Адвокат Румяна Тодорова

Мащабна акция на ГДБОП се е провела днес във Враца. Сутринта в 7.00 часа антимафиотите са нахлули в жилищата на бизнесмена Иво Борката и адвокат Румяна Тодорова.
По-късно ченгетата са атакували офиса на фирмата в района на пл. „Св. Софроний Врачански“ и адвокатската кантора в центъра на града , съобщава BulNews.

Логистичната подкрепа е оказвана от местни полицаи, които обаче не са били запознати с конкретните действия на колегите си от столицата.
На този етап информацията е изключително оскъдна. Специализираната операция е проведена по получен оперативен сигнал за наличието на значително количество разнообразно оръжие и патрони за него.
При претърсванията са открити и иззети много картечни пистолети „Шипка“ и „Скорпион“, автомати, още огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях. Засега не е ясно дали става въпрос за дългогодишен канал за трафик на оръжия или за единична сделка.
По информация на агенцията, веднага са арестувани Иво Борката, адвокат Румяна Тодорова и нейната дъщеря Деница. Вероятно повече информация за проведената акция ще бъде съобщена от прокуратурата през следващите дни.

Деница

Новините от днес и със задна дата