неделя, 22 март 2020 г.

Бургаският бизнес се включва със собствени средства за закупуване на медицинска техника и консумативи


Въпреки икономическата криза, пред които са изправени, бургаски фирми се включват със средства и продукти за обезпечаване на медицинска апаратура, предпазни средства и облекла, храна и напитки за справяне с тежката ситуация.
В последните дни своето желание за съдействие изразиха десетки представители на бургаския бизнес, всеки според своите финансови възможности.
Днес собствениците на ИТ компанията "Дева Бродкаст" Тодор Иванов и на фирма "Мастерхаус" Павел Бошнаков обявиха, че всеки от тях ще дари по 50 000 лв. за закупуване на автохемотрансфузия за държавната болница УМБАЛ-Бургас и за нови апарати за обдишване.
Много бургаски фирми се включиха и с предоставяне на хранителни продукти, а културни институции с шиене на предпазни маски.
На сайта на Община Бургас е изписана банковата сметка за дарения, както и тук:

Община Бургас
Банкова сметка за дарения:

IBAN BG 08SOMB91308424151744
Банка: "Общинска банка" АД
BiC: SOMBBGSF
Вид на плащане: 445100
Основание: Дарение - коронавирус

Постъпилите в дарителската сметка средства ще се използват за поръчката и обезпечаването на всички здравни заведения с медицинска апаратура, защитни облекла и предпазни средства, както и закупуването на по-големи количества дезинфектанти за обработката на града.
Общинският кризисен щаб благодари на всички фирми и физически лица, които се включват в битката за справяне с тежката криза.
Вашата помощ е важна за всички, които се борят за спасяването на човешки живот!

Новините от днес и със задна дата