понеделник, 2 март 2020 г.

Как да премахнете водата от резервоара на колата без излишни проблеми


Рано или късно в резервоара на автомобила се натрупва вода. Да се отървете от нея може да не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. Отстраняването на конденза обаче е много важна част от подготовката на вашата машина за пролетта.

Съществува един проверен способ, който ще помогне за премахването на натрупаната вода без излишни проблеми.
Защо и как е водата се оказва в резервоара?

Водата попада в резервоара през зимния сезон като кондензат. Най-често се натрупва поради факта, че шофьорите не зареждат на бензиностанцията до пълен резервоар, а само няколко литра. Кондензатът се образува поради постоянни температурни промени. Поради това бавно, но сигурно, все повече и повече вода се появява в резервоара. Обаче със сигурност не си струва да си представяме, че там има някакво огромно количество вода.

Обаче, дори малко количество вода в резервоара за на автомобила е достатъчно, за да намали мощността на двигателя, както и да доведе до неизправности и повреди в средносрочен план. Най-добре е да се отървете от конденза преди началото на пролетта.

Друга причина за появата на вода в резервоара е използването на нискокачествено гориво. Случва се така, че водата се съдържа в него в малки количества. Също така, водата може да влезе от самия автомат за зареждане на гориво. В тях с времето също се натрупва кондензат.
Как може да се отървем от водата бързо и ефективно?

Има два метода за избор: професионален и народен. Първият се свежда до закупуването на специално автохимично средство от магазина, за да се отстрани водата от резервоара.
Вторият е свързан с покупката на спирт. И при единия и при другия способ, средството ще трябва да се излее в резервоара. Ако всичко е ясно при първия метод (а това, което не е, ще бъде написано в инструкциите), то с втория нещата не са толкова прости.

Най-добре е да се използва изопропилов спирт. Цената на една бутилка от литър е достъпна и е по-малко от 10 лв. Резервоар от 40-50 литра ще се нуждае от приблизително 0,5 литра от спирта. Плътността на сместа е почти същата като тази на бензина, така че спиртът лесно ще напусне горивната система и ще изгори като обикновено гориво. /auto.blitz.bg

Новините от днес и със задна дата