събота, 21 март 2020 г.

Сокът от алое е мощен имуностимулант

Резултат с изображение за „алое“
 Сокът от алое е едно от природните средства, които се набавят лесно (дори ако разполагате със стайно растение), а могат да ви свършат много добра работа при различни заболявания. Единственото, което трябва да имате предвид, кок да си приготвяте домашен сок от алое.

Сокът от алое, който искате да използвате за лечение трябва да бъде пресен. За добиването му е необходимо да вземете долните листа на растението, чиято възраст не е по-малка от 3 години. Измийте ги, нарежете ги напречно на тънки пластинки с дебелина от 1 до 3 мм и изцедете сока им, например през марля, тензух или в сокоизстисквачка.
Можете да се сдобиете със сок от алое в домашни условия - изображение

И след като вече се сдобиете с него, вижте как може да го прилагате за следните здравни цели и най вече като мощно имуноукрепващо средство.
    За подсилване на имунната система - първо пригответе чай от салвия, като залеете 1 супена лъжица от билката с 2 чаени чаши вряла вода и запарите за 30 минути. Прецедете и смесете отварата със сок от алое в съотношение 1 към 2 в полза на чая. Пийте от топлата напитка по 3 пъти на ден. Другият вариант е да смесите един нарязан лимон с 1 супена лъжица мед и да добавите към сместа 1 супена лъжица сок от алое. Хапвайте от сместа по 1 супена лъжица всеки ден или я изяжте на 2 пъти, ако имате нужда от мощен имуностимулант.
    За подобряване обмяната на веществата - смесете много добре 300 грама течен мед, 400 грама червено вино и 20 грама пресен сок от алое. Съхранявайте в стъклен съд на хладно и тъмно място или на долния рафт в хладилника. Приемайте от лека по 1 супена лъжица 2 пъти на ден преди хранене.
    При авитаминоза и за укрепване на тялото - смелете заедно няколко листа от алое, шепа орехи и 1 среден лимон. След това добавете 1 супена лъжица мед и разбъркайте добре. Съхранявайте в хладилник или на хладно и тъмно място. Вземайте по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден преди хранене.
    Срещу заболявания на устната кухина - смелете листа от алое в блендер или месомелачка и ги оставете да престоят, така че от тях да се отдели сокът им. След това ги прецедете през марля или тензух, за да го изстискате много добре. Всеки ден изплаквайте устата си с този сок, като го разреждате с малко вода, срещу кървящи венци, афти, ранички и други възпаления.         
    При заболявания на стомашно-чревния тракт - смесете пресен сок от алое, течен мед и зехтин в равни количества. Яжте по 1 супена лъжица от получения лек всяка сутрин на гладен стомах срещу гастрит, язва и киселини.
    Против акне - накиснете марля в сок от алое и я нанесете върху лицето си за 20 минути. Продължителността на лечебния курс трае от 7 до 15 дни.

Новините от днес и със задна дата