четвъртък, 5 март 2020 г.

Напаст: Петима бежанци изнасилвали групово 2 дни 14-годишна германка


Прокурори в югозападния германски град Улм повдигнаха обвинения срещу петима азиатци за групово изнасилване на 14-годишно момиче в продължение на два дни през есента на 2019 г. Обвиняемите, на възраст от 14 до 26 г., са мигранти от Афганистан, Ирак и Иран.

Трима от тях са в предварителен арест, а двама са на свобода. Един от обвиняемите признал за физическото насилие, което започнало вечерта на 31 октомври 2019 г., останалите обаче отричат обвиненията, казаха прокурорите. Гнусната гавра продължила и вечерта на 1 ноември, отново с използване на упойващи вещества.
Двама от тях са решили да дадат на момичето упойващо вещество, за да не може да се съпротивлява, като го дрогирали и на следващия ден - 1 ноември. От държавното обвинение смятат, че то е било изнасилено 10 пъти в продължение на 2 дни.
В началото на разследването полицията се опита да прикрие етническата принадлежност на престъпниците, но медиите разбраха, че тежкото престъпление е извършено от граждани на Афганистан, Ирак и Иран. Груповото изнасилване е станало на територията на бивша ферма, пригодена за хостел за мигранти, припомня тв каналът Multinational.

Коментирайки това грандиозно престъпление, кметът на Улм и член на управляващата партия ХДС Гюнтер Чиш каза:„Улм е сигурен град, но няма абсолютна сигурност. Чудя се какво е правело там това 14-годишното момиче посред нощ? Родителите са длъжни да наблюдават своите непълнолетни деца, за да не ходят те през нощта.
“ Подобна реторика предизвика буря от осъдителни реакции сред местното население. На страницата на кмета във Facebook жител на града се възмущаваше: „ Ето още един пример за това колко нереалистична е станала нашата политика. Управлява ни идиоти !"
" Никога преди не съм чувал някой да говори така - той защитава изнасилването !!! Ами ако това се е случило с вашите деца? “, гласеше друг коментар. "Некомпетентност и презрение към ХДС ", възмущаваше се друг гражданин на Улм.

Новините от днес и със задна дата