сряда, 26 февруари 2020 г.

Хибрид между котка и куче стана хит в мрежата


Сладко животинче от неясен вид стана абсолютен хит в мрежата. То прилича на хибрид между котка и куче. Четирикракото сладурче от Виетнам се очаквало да бъде от древната порода местно куче на име Хмонг, но с времето започнало да придобива котешки черти.


Asia Life твърди, че Хмонг са отлични ловни кучета и пазачи и имат изключителна сила и интелигентност. Кучето Хмонг произхожда от планинския район на северен Виетнам. Известно е със сладко изглеждащата си, докирана опашка.
 
Г-н Тран Дин Тао живее с две черни кучета Хмонг и заявява, че "те са много лоялни и мили животни." Те се разбират много добре с децата и като цяло са доста социални. Истинското име на необикновеното кученце е Дуй (английски бамбуков плъх). "Изминаха само 5 дни от създаването на фен страницата на Dúi и тя вече има хиляди харесвания и фенове както във Виетнам, така и по целия свят “, каза Хай Ан.


Каква обаче е истината за Дуй , котка или куче е той? Хай Ан обясни, че "той е смесица от местната порода кучета и Динго. Но мисля, че той може да има генна мутация. Купих го в планинска провинция във Виетнам", споделя собственикът и добавя: Дуй е куче с късмет и "като всяко кученце обича да си играе както с хора, така и с кучешки приятели. Той е наистина мил и забавен!" / blitz.bg

Новините от днес и със задна дата