сряда, 26 февруари 2020 г.

Проф. Мария Рита Джизмондо: До днес в Италия няма починал от коронавирус човек, никой не е мъртъв от коронавирус!


„До днес в Италия няма починал от коронавирус човек, никой не е мъртъв от коронавирус!“ – това каза във вторник в централната обедна информационна емисия на първи канал на държавната телевизия РАИ проф. Мария Рита Джизмондо.

Тя е директорката на клиниката по микробиология, вирусология и диагностика към Националния център по инфекциозни болест „Сако“ в Милано, уточнява в. Монитор. Известната вирусоложка подчерта, че смятаните за умъртвени досега от „Ковид-19“ седмина италианци на практика са починали от тежките заболявания, от които са страдали отдавна, като вирусът може би само е „помогнал“ на патологиите да довършат нещастните хора. Професор Джизмондо обясни, че шестима от тях са били на преклонна възраст или над 75 години, били са хоспитализирани от доста време или са навестявали периодично болнични заведения.
Като двете предали за жалост Богу дух жени са били с туморни заболявания в напреднал стадий, а четирима старци са имали хронични сърдечни, белодробни и други здравословни проблеми. Седмият починал е мъж на 62 години, който обаче е страдал от бъбречна недостатъчност и от доста време е бил на хемодиализа.
Мария Рита Джизмондо заяви още, че е най-малкото нескопосно да се говори за близо 300 заболели от инфекцията и посъветва медиите, политиците и някои некомпетентни в конкретния бранш медици да не бъркат „заболял“ с „носител на заразата“.

Според вирусоложката в момента в Италия в наистина тежко състояние, причинено от „Ковид-19“, били към десетина души, хоспитализираните били малко над сто, а другите над 150 очаквали да преборят „китайскта напаст“ в домашни условия.
ТВ-репортери направиха бърз анализи на изявлението на проф. Джизмондо репортери и стигнаха до извода, че според нея коронавирус явно предпочита като цел за нанасяне на ударите си силния пол.

Новините от днес и със задна дата