събота, 22 февруари 2020 г.

Спецакция в Айтос и Карнобат: Полицията разби мобилна нарколаборатория, има 10 задържани (видео

img
Специализирана полицейска операция е била проведена днес в Айтос и Карнобат. Неутрализирана е мобилна лаборатория за производство на метамфетамин. В момент на производство на „пико” е задържан един човек, които е приведен в полицейския арест. За държане на наркотични вещества са образувани други две досъдебни производства.

 По време на акцията, провеждана от съвместни екипи от служители от ОДМВР – Бургас и Зонално жандармерийско управление – Бургас, под ръководството и надзор на Окръжната прокуратура в града, са задържани още десет криминално проявени лица във връзка с осъществени различни престъпления.
Към момента се установява съпричастността им към извършени кражби, посегателства спрямо личността и др. Проверени са над десет адреса и в двете общини за наличието на крадени вещи. Открити са множество вещи – предмет на престъпления, сред които : домакински електроуреди, инструменти, машини и др. Проверени са и над 50 автомобила за превозване на крадени вещи. Разкрити са пет кражби във връзка с образувани досъдебни производства.   В хода на операцията са извършвани проверки и на водачи на МПС за правоспособност и употреба на алкохол или наркотични вещества. Установен е един случай за шофиране след употреба на алкохол с концентрация – 1.01 промила, както и един случай за шофиране с превишена скорост – 50 км. над допустимото.
В специализираната полицейска операция се включиха и служители от Териториална дирекция „НАП” – Бургас, проверяващи търговските обекти за съответствие между продадената стока и наличния оборот.
 Специализираната полицейска операция, която започна през следобедните часове в събота, ще продължи и през неделния ден.

Новините от днес и със задна дата