четвъртък, 9 януари 2020 г.

Нено Димов бе отведен на разпит в Националната следствена служба

Резултат с изображение за нено димов
Министърът на околната среда и водите Нено Димов е на разпит в сградата на Националната следствена служба. До това действие на прокуратурата се стигна след обиск в сградата на министерството.

"Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление, след като приключим. Не съм задържан", заяви пред журналисти Димов, преди да бъде качен в кола на ведомството.
По-рано днес главният прокурор Иван Гешев заяви, че в момента освен действия по разследването, свързано с водната криза в Перник - разпити на свидетели, претърсвания на територията на Перник, следователи и прокурори от Специализираната прокуратура извършват такива и в сградата на МОСВ.
По думите на Гешев, едновременно с това в МОСВ се извършва разпоредена от него проверка от служители на ДАНС и МВР, касаеща различните разрешителни режими за внос на боклук, основно от Италия, на територията на България. По непотвърдена информация, след акцията са арестувани бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и отстраненият от длъжност шеф на местното ВиК Иван Витанов.

Новините от днес и със задна дата