сряда, 15 януари 2020 г.

Обрат около ареста на Валиумния изнасилвач / ВИДЕО


Часове след ареста, полицията върна Валиумния изнасилвач Йохан Стелингверф в апартамента му. Причината е, че наблюдаващият прокурор ще вземе окончателно решение за мярката му за неотклонение, след като бъде разпитана пред съдия втората му жертва, която е унгарка. Дотогава холандецът ще остане в апартамента си на ул. „Одрин“, където живее под наем от април миналата година. Пред жилището му има постоянна полицейска охрана, пише trafficnews.bg.

Днес пред съдия от Софийски градски съд бе разпитана втора негова жертва от Унгария. Тя е била насилена през ноември, като твърди че е отишла по собствено желание в жилището му, но не е била съгласна да прави секс с него. Два месеца по-късно 32- годишна столичанка попада под въздействието на чара на Йохан в клуб "Мементо" и също приема поканата му да вечеря с него в жилището му. След питие, вероятно с упойващо вещество, следва брутално изнасилване. Йохан Фредерик Стелингверф има дебело криминално досие. Той е красив и чаровен, но изведнъж може да стане опасен, разказва за него холандският журналист Anne Kruijsen. Ето част от интервюто с холандския журналист Anne Kruijsen от нидерландското издание Hart van Nederland:
- Осъждан ли е досега Йохан Стелигверф? 
- Преди много години той беше в затвора в Нидерландия. Беше обвинен за няколко изнасилвания в страната. Властите го обявиха за издирване и той бе задържан в Бразилия и екстрадиран. Тогава е бил осъден на 10 години затвор, а след това присъдата му бе намалена на 5 години. В Нидерландия е добре познат на медиите.
- Някои от вашите медии правили ли са интервю с негови жертви? Разговаряли ли са с Йохан? 
 - До момента не съм чел никакви негови интервюта. Единственото му участие е в една телевизия в Малта, защото там срещу него също е имало обвинение за изнасилване от местна жена, но той пред журналистите е заявил, че не е виновен и тя го е натопила.
- Знаете ли дали Йохан поддържа връзка с родителите си?
- Трудно е да се каже, защото нямаме връзка с неговите родители. И не можем да кажем дали изобщо живеят там. До момента това, което знам е, че се свързал с неговите родители, когато е бил в Бразилия. Полицията е разбрала, че контактува с тях. Имаше нещо подозрително за родителите му, които може би му помагат с неговата защита, но не е доказано нищо за момента.
- Защо този човек постоянно се измъква от закона? 
- Трудно е да се докажат тези престъпления. Винаги е бил умен, в лошия смисъл. Срещу него е имало обвинения в много държави, но никога не са били доказани. Винаги се е стигало само до подозрения. Той е много интелигентен.
*"Валиумният изнасилвач" се гаврил по различни начини с жертвата си в София
* Втора жалба за изнасилване в София е подадена срещу "Валиумния изнасилвач"

Новините от днес и със задна дата