четвъртък, 30 януари 2020 г.

Нашенка изпрати палто да помогне на бедстващите след труса в Турция, но забрави в джоба му...


Изселничка от България създаде най-добрата новина в Турция, като заедно с палтото си изпрати на бедстващи хора и пенсията си, пише 24rodopi.com, позовавайки се на местни медии.

67-годишна жена на име Хатидже Юзгюр, изселничка от България, се включила в кампанията за подпомагане на бедстващите след земетресението в Елазъг, Турция, но без да разбере е изпратила и цялата си пенсия. Хатидже, която живее в село Ахметбей край Люлебургас, решила да направи благороден жест и да помогне на пострадалите. Тя изпратила дрехи, включително и якето си, в чийто джоб преди това е била прибрала цялата си пенсията. След като получават якето ѝ, бедстващите установяват, че жената-дарителка е забравила парите си в джоба му.

Въпреки сложната ситуация, в която се намират пострадалите от земетресението хора, те решават да върнат сумата. Те разбрали, че якето е на Хатидже от намерена разписка. Така чрез пощата те изпращат пенсията обратно. След като получава парите си, Хатидже благодари от сърце и споделя: „Изселници сме от България. Ние също изживяхме трудности през 89-та година. Съчувствам им“.
 „Ден преди земетресението си взех пенсията и я сложих в джоба. После сложих одеялата в количката и ги занесох в общината. Дадох ги на общинския персонал. Тогава свалих и палтото си и им го подадох. Забравих, че пенсията ми е в джоба му. По-късно се сетих, но си казах, че е късмет“, разказва нашенката.

Новините от днес и със задна дата