сряда, 15 януари 2020 г.

77-годишна майка носи болния си син на гръб от 59-години


Историята на 77-годишната сръбкиня Олга Бошкович, която живее в село Мушич, за пореден път доказва колко силна и жертвена е майчинската любов.
Тази жена носи парализирания си син Предраг на гърба си повече от 50 години. Мъжът на 59 години и през целия си живот тя го отглежда сама. Бащата на детето избягал веднага щом научи, че Олга е бременна. Роднините били против дъщеря им да ражда без съпруг, но момичето наистина искало да стане майка.

Олга разбирала, че самото отглеждане на дете няма да е лесно, но дори не предполагала колко трудно ще бъде, съобщава svobodnazona.com.

При раждането станало ясно, че момчето цял живот ще бъде инвалид. Но жената не оставила бебето, а го отглеждала в малката стая, която ѝ дали родителите ѝ. Когато момчето пораснало, Олга започнала да го носи на гърба си в училище, така че той да бъде сред децата и да се развива. Минали години и Предраг се превърнал в мъж, но майка му все още го носи. Предложили ѝ инвалидна количка, но жената не я взела.

Казва, че се справя сама. Предраг се научил да прави красиви изделия от дърво с лявата ръка, които след това раздава на местни деца и познати. Напоследък на Олга ѝ все по-тежко да носи сина си и да се грижи за домакинството. Но най-вече е натъжена от факта, че когато напусне този свят, нейният Предраг ще остане напълно сам и никой няма да се нуждае от него.

Новините от днес и със задна дата