четвъртък, 30 януари 2020 г.

10-годишно момиченце замества Лили Иванова! ВИДЕО

Потрес! 10-годишно момиченце замества Лили Иванова! ВИДЕО
10-годишната Белослава Костадинова ще пее вместо примата на родната поп музика Лили Иванова в юбилейната вечер, посветена на 85-годишнината от рождението на големия поет Дамян Дамянов.
Момиченцето ще изпълни емблематичните му хитове "Щурче" и "Панаири" по време на тържеството на 5 февруари от 18:30 в Студио 5 на НДК.
Бела има повече от 35 награди от конкурси у нас и в чужбина, освен това изпълнява главната роля в детската опера "Лили и вълшебното бисерче" по приказката "Пук" на Валери Петров.
Освен малката Бела, на сцената ще се изявят и други музикални таланти, които ще пеят емблематичните хитове на Дамянов във вечерта, наречена "Живей, измислице любов", пише "Телеграф".
Драго Драганов ще изпълни три от песните по негови стихове, които също са известни от репертоара на Лили Иванова - "Предупреждение", "Наше лято" и "Любовта е живот".
Младата певица Мими Гавазова пък, ще представи баладата "Интимно" в съпровод на пиано на Росен Парлапанов, а в рецитала ще се включи и нейната учителка Румяна Коцева. Искра Радева пък ще прочете най-обичаните любовни стихотворения на Дамян Дамянов.
"Те не са много, а и не може да бъде много дълга официалната част. Благодаря на Народно читалище "Петър Беров" и литературната гостоприемница за организацията", сподели с вълнение и съпругата на Дамянов - поетесата Надежда Захариева.
Житейската спътница на поета разказва и как всъщност са създадени вечните му песни.
"Като живеехме на 13-ия етаж на "Жолио Кюри" щурче се беше разпяло една нощ и на сутринта той написа стихотворението, което по-късно Найден Андреев превърна в песен. Дамян Дамянов, Тончо Русев и Лили Иванова за мен бяха златен триъгълник на българската естрада.

"Панаири", "Детство" и "Огънят" ги написаха заедно - събираха се в старата квартира на Тончо и Лени зад Халите, маестрото го връщаше към полунощ вкъщи и двамата плачеха от радост, че са създали нова песен.
Иначе повече от песните им са композирани по вече написани стихове на Дамян Дамянов. Когато за първи път написах български текст за песен на Лили, тя ме попита колко ще ми струва. "Като я запишете, ще получа хонорар чрез Балкантон", отвърнах ѝ.
Преди години, когато е представяла биографичната си книга, е казала, че само двама души не са говорили за пари с нея - Дамян Дамянов и Надежда Захариева, ми предадоха приятели, тъй като не можех да присъствам тогава", сподели още голямата поетеса./show.blitz.bg

Новините от днес и със задна дата