четвъртък, 17 октомври 2019 г.

Организират "Поход за свобода" в подкрепа на кампанията за превенция на трафика на хора


За шеста поредна година Фондация "А21 България" в партньорство с Местната комисия за борба с трафика на хора в  Бургас участват в информационна кампания против трафика на хора под надслов ПОХОД за СВОБОДА. Това е най-мащабната демонстрация в подкрепа на борбата с трафика на хора в света. През 2018 година в събитието се включиха над 450 града по цял свят.

            Посветена на Европейския ден за борба с трафика на хора, 18 октомври, инициативата  има за цел да обърне вниманието на хората към огромните размери на търговията с човешки животи у нас.

12% от германците са неграмотни – едва четат и пишат


Над шест милиона германци имат сериозни проблеми с четенето и писането. Как се справят с делничните задачи и има ли кой да им помогне?
За повечето хора животът без четенето и писането е невъобразим. Но цели 12 на сто от германците между 18 и 64 години едва могат да четат и пишат. Някои от тях разпознават отделни букви, думи и изречения, но не могат да свързват изреченията. И не са в състояние да прочетат по-дълъг текст, а не могат и да пишат, съобщава Дойче веле.

Новините от днес и със задна дата