сряда, 2 октомври 2019 г.

Плевнелиев: България не трябва да удря шамар на Северна Македония

Северна Македония трябва да бъде член на Европейския съюз и НАТО - това заяви президент на България от 2012-та до 2017-та година Росен Плевнелиев пред радио "Фокус".
Той коментира темата, след като вчера на среща, свикана от настоящия държавен глава Румен Радев и с участието на премиер Бойко Борисов, беше взето решение България да постави изисквания към Скопие, за да подкрепи членство в ЕС. Сред тях се промяна в учебниците и на паметни плочи.
Плевнелиев обаче отчете сериозен напредък в отношенията между двете страни и припомни началото на политиката за решаване на проблемите между България и Северна Македония.
"През 2012 година бях този политик и човек, който казах за първи път, че проблеми със Северна Македония има. Преди това в продължение на години Европейската комисия казваше, че няма проблем.

Емил Кошлуков затвори БНТ за Волен Сидеров /ВИДЕО

Това беше първото и последно участие на Волен Сидеров в тази кампания в ефира на БНТ. Докато ние не получим официално извинение от г-н Сидеров, което ще разгледаме, аз моля най-учтиво колегите да не го канят. Всъщност не моля, а разпореждам, за да се знае чия е отговорността за това решение. Докато съм генерален директор на БНТ няма да търпим подобно отношение и поведение в ефира.

Новините от днес и със задна дата