Пиян младеж без шофьорска книжка е ударил тази нощ полицейски автомобил в Хасково, съобщават от областната дирекция на МВР. Инцидентът с полицейския автомобил стана около 1:50 часа снощи, когато униформените правели дежурен обход през улица "Епископ Софроний".

21-годишният пиян младеж и без книжка, който блъсна патрулка в Хасково е криминално проявен. Осъждан е за нанасяне на средна телесна повреда, за което е бил осъден на пробация.
Полицейската кола "Грейт уол" на Районното управление в Хасково е блъсната от "Опел", шофиран от младежа от Спахиево, идващ от улица "П. Р. Славейков", която е без предимство.


При инцидента полицейският автомобил е с леки материални щети. Водачите са тествани за алкохол, като тази на виновният шофьор отчела 1.4 промила.

При справка се оказало, че е неправоспособен и не притежава свидетелство за правоуправление. Задържан е до 24 часа. По време на катастрофата в Опела е пътувал и непълнолетният брат на водача, който след инцидента е ругал полицаи, каза началникът на Районното управление в Хасково главен инспектор Иван Расоков.

17-годишният младеж също е бил задържан в полицията. По случая е образувано бързо производство за управление на МПС след употреба на алкохол, съобщиха за Haskovo.net от Районна прокуратура в Хасково. За престъплението, законът предвижда от 1 до 3 години затвор и глоба от 200 до 1200 лева.

Според запознати мъжът е от ромски произход и е дървосекач.