вторник, 12 ноември 2019 г.

Нагли бракониери опразниха язовир "Камчия" и се изфукаха в мрежата, но... ВИДЕО

Бракониери извадиха над 6 тона толстолоб от язовир "Камчия", съобщава Флагман.бг, позовавайки се на гражданин.

Те са изпратили и кадри на чудовищния улов, направени от самите извършители. Във видеото се вижда огромно количество риба, разпиляно на земята, преди да бъде качено в товарен автомобил. „Самият бракониер е заснел клипа и се е похвалил на приятели.

Така стигна и до мен. Уловът е извършен с мрежи, във видеото се виждат и туби от вода, които държат мрежите към повърхността. Това е истински филм на ужасите“, коментира човекът, подал сигнала. Мрежите били специални за този вид риба. Контролните органи вече са уведомени за престъплението.
По информация на Флагман.бг, инспекторите от ИАРА вече са по петите на извършителите, имат данни за самоличността им и е въпрос на време да ги заловят. Това са бракониери, многократно залавяни от ИАРА на различни водоеми.

Преди да бъдат арестувани обаче, трябва първо да се установи кога е заснето видеото. Най-фрапиращото е, че уловът на толстолоб в такова мащабно количество не е за първи път от бракониерите. Рибарите ежедневно стават свидетели на подобни престъпления, но си затварят очите и мълчат.

 „Ако поне един от тях подаде анонимен сигнал по време на бракониерските действия, инспекторите ще извършат акция и ще ги задържат. Но никой от свидетелите не смее да каже нищо, необяснимо защо“, сподели нашият читател, чиято самоличност ще запазим в тайна.
* Жесток удар по рибарите

Новините от днес и със задна дата