сряда, 13 ноември 2019 г.

Погледнете лактите си и разберете от какво боледувате

Погледнете лактите си и разберете от какво боледуватеС появата на сухота, трябва да отидете в клиниката, за да вземете тестове за биохимичен анализ.

Кожата на лактите може да бъде индикатор за развитието на много заболявания.

Сухотата и лющенето на кожата на лактите показва проблеми с ендокринната система: захарен диабет, хипертериоза или хипотиреоидизъм.

Във всеки случай, с появата на сухота, трябва да отидете в клиниката, за да вземете тестове за биохимичен анализ, за ​​да изключите тези заболявания.

Ако кожата на лактите и коленете е бледа, покрита с люспи и червен обрив, тогава говорим за псориазис - заболяване, което е изключително трудно за лечение.

Също така, сухата кожа и пилингът идват от липса на витамини и минерали в организма.

Изтъняването на епидермиса разкрива анемия с дефицит на желязо, дефицит на витамин А и Е. Въпреки това, преди да започнете да приемате витамини „за всеки случай“, трябва да вземете кръвен тест - излишъкът от витамини може да бъде много по-опасен и вреден за здравето, отколкото липсата им.

И най-простото нещо: сухота и увреждане на кожата на лактите могат да бъдат свързани със спорт, лични навици или условия на работа. В този случай кожата трябва да бъде защитена с кремове. / zdrave.to

Новините от днес и със задна дата