петък, 1 ноември 2019 г.

Мая Манолова дава Бойко Борисов на съд, заради "уйдурма"

Ще дам премиера Борисов на съд. Ще се видим в съда г-н Борисов. Това каза на брифинг независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова по повод твърденията в национален ефир на премиера Бойко Борисов за "уйдурма" при купуването на ромски гласове.

Във Волуяк няма ромска махала, няма роми, каза Мая Манолова.
"Срам ме е от премиера. Срам ме е от лъжите, клеветите и обидите, които той произнесе в национален ефир днес", заяви Манолова.
Нарече екипа ми сбирток, гражданите - 124 хил. столичани, нечистоплътни, затова, че ме подкрепят. Нарече срещата ми с хората във Волуяк уйдурма.
Бил е кмет и не знае, че там няма ромска махала, няма роми, заяви Манолова. Той, който допусна братя Галеви да се укрият от правосъдието и да напуснат страната в национален ефир призна, че са фактор в изборите в София, допълни тя.
Това са долни лъжи, грозни внушения, клевети, произнесени от човек, разтресен от страх, и ще го дам на съд, заяви още Манолова. Страхът да загубиш София е изключително лош съветник. В нарушение на закона премиерът влезе в кампанията, за да се види кой е кметът, кой управлява София, допълни Манолова. И обяви, че "маските паднаха, ясно е кой се бори за властта в София с всички сили и средства".
"Уйдормите на първия тур ги правихте вие и това се вижда от протоколите в ромските секции, в които г-жа Фандъкова е пълен хегемон. Там има пълно припокриване на гласовете за съветници на ДПС и гласовете за кмет на Йорданка Фандъкова. Очевидно страхът да загубиш София е изключително лош съветник и затова в нарушение на закона, премиерът лично влезе в предизборната кампания за София, за да се види кой е кметът, кой е истинският кмет, кой управлява София", посочи Манолова.
Според нея намесата на премиера Борисов в последната фаза на кампанията е и оценка за начина, по който се справя г-жа Фандъкова в нея. "Маските паднаха - ясно е кой се бори за властта в София със зъби и нокти, с всички средства", коментира Манолова.
На въпрос за срещата във Волуяк, Манолова каза, че това е среща с гражданите на Волуяк, която се е състояла пред гарата. Темите, които са били обсъждани са свързани с достъпа до питейна вода, канализацията и липсата на транспорт. Провела съм стотици такива срещи в рамките на кампанията. Това беше в последния момент по тяхно настояване. Един софийски квартал, забравен от Бога, забравен от Борисов, забравен от Фандъкова. Техният крак не е стъпвал там. Те пребивават в центъра и изпращат посланията си през националните медии, посочи Манолова.
От предизборния щаб на Манолова уточниха, че видеозаписът от срещата на Мая Манолова с избиратели от Волуяк ще бъде качен на Фейсбук страницата на Мая Манолова.
В неделя се изправям срещу Борисов, ДПС, срещу контролирания и купен вот, срещу начина, по който се избира главен прокурор, срещу едноличната власт, заключи Манолова.

Новините от днес и със задна дата