понеделник, 11 ноември 2019 г.

Карта на османски адмирал от 15 век шокира учените / ВИДЕО

Ако Антарктида преди промяната на полюсите е била значително по на север от днес и ако не е била покрита с лед от преди 6 000 години преди новата ера, както ни учи историята, как тогава сме живели да я видим на карта, преди всички известни цивилизации?

Освен това, кой би могъл да го направи преди изобретяването на морския хронометър от 18 век, който реши проблема с точното проследяване на географските дължини в открито море?

Ако конвенционалните знания за историята на човешката раса са верни, тогава нашата цивилизация не е нито достатъчно стара, нито достатъчно напреднала, за да ѝ се приписват множество тайнствени монолитни и археологически обекти по света, пише The Lost History Channel .


Именно карта на османския адмирал и картограф Пири Рейс от 1513 г. е само част от много по-сложната история на човешката раса, която смело провокира широкото разбиране за същата тази история. Антарктида за първи път е спомената официално през 1820 г., по време на руска експедиция. Тогава е било наблюдавано, че е напълно покрита с лед, смята се, че се е образувала преди около 35 до 45 милиона години.

Поради тази причина Антарктида не се е появила на карта преди 1820 г. Забележително точна, картата на Пири Рейс със сигурност поражда съмнения относно това, което всъщност знаем за древните цивилизации. Това е карта на света, която включва доклади и измервания на военното разузнаване, съставени от османския адмирал Рейс. Картата и до днес е пълна тайна за учените. Най-интересният детайл на тази "необяснима карта" е Антарктида. / БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата