Димитър Николов е новият стар кмет на Бургас, след като спечели безапелационно за четвърти път кметските избори в морския град.
Според екзитполовете към 19 часа 52-годишният градоначалник е получил доверието на 64,5 процента от гласоподавателите. Кандидатът на БСП Николай Тишев събира едва 10,5 на сто.
"Ускоряваме развитието на Бургас и продължаваме активно да изпълняваме предизборните си агажименти. Веднага от утре започваме да работим бюджет 2020. Ще работя в диалог с всички политически сили в Общинския съвет.
Досега съм работил с разбиране. Ще се вслушам във всички добри предложения и ако те са полезни и важни за Бургас, разбира се, че ще ги подкрепя. Със сигурност ще има промени, нека да приключим кампанията, да видим резултатите от кварталите и населените места", бяха първите думи на Димитър Николов след обявяването на резултатите.
По думите му, по време на кампанията и многото му срещи, жителите не са го приемали като кандидат за кмет, а като действащ кмет.
"Много от хората ми се обадиха, че нямало смисъл да гласуват, защото аз съм бил сигурен кмет в новата кампания. Ромските махали се оказаха с най-ниските проценти избирателна активност, но тепърва ще правим анализи", допълни Николов.