четвъртък, 26 септември 2019 г.

Есенцията на труда, изследванията и препоръките на д-р Вълчо Бонев относно рака

Понеделник, 25 Март, 2019 22:31:15 Подготви Катя Стоянова/BurgasNovinite.BG

Д-р Вълчо Бонев (1902-1979), лекар хирургНAKРATKO за РАКА е статия публикувана от сина на д-р Вълчо Бонев, Ник Бонев, който живее в Калифорния.
Д-р Вълчо Бонев (1902-1979) е лекар хирург.
В периода 1954 - 1979 г. до края на живота си д-р Вълчо Бонев изследва болестта рак. Той открива причинителя на рака и начините за предотвратяването на тази болест.
В процеса на всекидневен контакт с раково болни, д-р Бонев забелязва завишено присъствие на метал в устната кухина на пациентите. Според него, колкото повече метал, или комбинация на метали има в устата (стоматологични сплави, употребявани при лечение на зъбите), толкова по-голяма е вероятността пациентът да е раково болен и обратното. Пломбите от амалгама съдържат сребро (Ag), мед (Cu), цинк (Zn), калай (Sn), живак (Hg); златните коронки – злато (Au), сребро (Ag), мед (Cu); сребърните протези – сребро (Ag), калай (Sn), антимон (Sb), платина (Pt).
След 25-годишни изследвания, в своя труд „Причинителят на Рака” д-р Бонев установява, че истинската и единствена причина за рака са металните йони на тежките метали. Металните атоми лесно губят електрон(и) от електронната си обвивка и се превръщат в положително натоварени йони.
За катализаторни и други метаболитни функции, човешкият организъм се нуждае от някои жизнено необходими тежки метали. В тялото на 70-килограмов човек се съдържат 4 грама желязо (Fe), 2,5 грама цинк (Zn), а всички останали тежки метали са общо 0,5 грам, като някои от тях в този половин грам са жизненно необходими за клетъчния метаболизъм. Но ако количеството на тези жизнено необходими метали в организма е завишено, те стават токсични и дори смъртоносни. Такива са оловото (Pb) и живакът (Hg), които са известни със своята токсичност. Завишеното количество на желязото (Fe) също може да доведе до смърт, въпреки че самото то е необходимо за образуването на кръвта.
Йони на тежки метали в леко завишени нетоксични количества, навлизащи в човешкия организъм след продължителен, монотонен и дългогодишен наплив причиняват болестта рак, ракови тумори и смърт.
Според д-р Вълчо Бонев това е причината за рака. В своя труд той обяснява: Йоните на тежките метали сравнително лесно преминават през клетъчната обвивка. Със своя положителен електрически заряд, металните йони нарушават електрическия баланс в клетката. Алкалността (pH) се променя и нормалните процеси на развитието на клетката преждевременно се прекратяват, след което тя се дели на две „дъщерни клетки”- леко недоразвити. Необходимият период на развитие на клетката, подчертавам, НЕ е ускорен. Периодът на развитието и е СКЪСЕН, свършва преждевременно и клетката отчасти остава недоразвита. Това се повтаря отново и отново, и след дълъг период от време (години) клетките в човешкия организъм стават вече силно недоразвити. Те се делят по-често, натрупват се и образуват твърда маса - тумор. Раковите клетки престават да бъдат отчетливи, зрели, специализирани клетки, те са недоразвити. Специалистите съответно ги наричат „неидентифицирани”, вече неспособни да пресъздадат оригиналната тъкан.
В труда си д-р Бонев описва присъствието на тежки метали навсякъде около нас - в храни, напитки, вода от чешмата, преминаваща през безкрайни метални тръби. Тежки метали има и в лекарствата, в ракията, печена в медни кaзани. Носители на такива са и пестицидите, замърсеният с метални частици въздух, особено в мините, консервните кутии, съхраняващи хранителни продукти. Готвенето в метални алуминиеви и неръждаеми съдове и консумирането на напитки от алуминиеви кутии също крие риск от развитие на ракови клетки, а най-много под влияние на 24-часово, 365-дневно присъствие на метални йони в устата, в резултат от налични пломби, коронки и мостове, поставени при зъболечение.
Тютюнът не е причина за рака. Пушенето ( като второстепенен фактор) създава крехка дробна тъкан, ангажирана с реставриране на повредените дробове от пушека и представлява лесен таргет за рака. Но рак на белите дробове има само при условие, че има и причинител на рака. Азбестът също не е причинител на рак, но металът в азбеста е такъв. Доктор Бонев твърди, че както върви след време специалистите онколози ще обвинят всички вещества в природата за причинители на рака. В момента са „открити” и „доказани” над хиляда „карциногенни” причинители.
Ракът е пандемия – има го във всяка държава и територия на планетата. Той е продукт на технологичния процес и индустриализацията, приблизително от два века назад в резултат на нарастващото присъствие на металите в ежедневието на хората.
Нито един от причинителите на рака, посочен до днес от експертите онколози, не се намира във всяка държава и територия на планетата, но … тежките метали са навсякъде.
Ник Бонев. 4 юни, 2018
Бележка: Материала е редактиран от госпожа Емилия Дякова.
Image may contain: one or more people
Doctor Vulcho Bonev M.D.
------------------------------------------------------------------------------
Из спомените на Вина Боева Попова, сътрудник на Ванче Михайлов, относно срещата ѝ със сина на д-р Вълчо Бонев.
Синът на д-р Вълчо Бонев, Ники, познавам още от 1968 година. Той тогава бе политически емигрант, както и аз, и очакваше да замине за втората си родина - Американските съединени щати.
Срещнахме се, ако помня добре, два-три пъти в Рим. Помня разходките ни в центъра на Рим и неговите разкази как е оцелял, за да мине границата и да се намери на свобода, разбира се, в свободния Запад. Летеше от радост, че ще емигрира, а тъгуваше за нещастния български народ останал под комунистическия режим.
Сигурно срещите ни са били свързани с народното дело. Помня, че му бех дала 50 долара, за да има за път по нареждането на Иван Михайлов, водача на македонското освободително движение.
Спомням си, че той ги върна парите, когато се установи в Лос Анджелес, без некой да му е казал да ги връща, защото беха подарък от Иван Михайлов.
Това момче, което бе горе-доле на моите години ми бе направило силно впечатление; не знаех да си обясня кое го правеше така необикновен в моите очи. Разказвах на Иван Михайлов как Ники я разбираше свободата и как бе готов да се жертва за нея.
От тогава беха минали много години. Бех запомнила само името му и че е в Лос Анджелес.
Летото на 2016 година, реших да препрочета книгата на големия журналист и писател Стефан Груев "Корона от тръни". Четох я и пак я препрочитах заради майсторството на перото му и искреността. В книгата Стефан Груев е посветил 20 страници за ВМРО и много успешня анализа е дал за Иван Михайлов. Мечтаех да мога да се добера поне до некой близък на Стефан Груев, за да го поздравя за този му труд.
През октомври 2017 година се намирах в Скопие, Македония и изпаднала в меланхолия, по много причини, разглеждах страниците на фейсбук. Неочаквано за мен се явява Ник Бонев, който е приел моето приятелство, без аз да съм му го искала.
- Извинете, станала е грешка, не съм Ви търсила приятелство.
- Вида, мисля, че се познаваме, пише Ник Бонев.
- Не, не Ви познавам, имате грешка.
- Вида, къде живееше през 1968 година?
- В Рим. Италия
- Вида, аз съм Ники. Търся те и никак не мога да те намеря; не те забравих; винаги си спомням за доброто, което ми направи.
- Ники, ти ли си? Радвам се, че в този за мен тежък момент Бог те изпрати при мен.
От разговора разбрах, че е братовчед на Стефан Груев, авторът на "Корона от тръни". Нищо нема случайно. Божия намеса!
От тогава сме в непрекъснат контакт. Научих за труда на баща му д-р Вълчо Бонев, който труд го е започнал и почти написал през петдесетте години на миналия век и го оформил в Щатите.
-------------
България требва да се гордее със синовете си, коментира Вида Боева, които са посветили труд и време за доброто на българския народ, а и на човечеството.
Споделих го от страницата на Ники, за да го прочетете вие, страдащите и вие лекарите и да се спрете на този труд. България е дала и ще продължава да дава не само герои но и способни учени за нашето добро, за доброто на света.
ПОКЛОН ПРЕД ТРУДА НА Д-Р ВЕЛЧО БОНЕВ
-----------------------------------
Ник Бонев е емигрант в САЩ от 1970 г. Работил е като инженер в “Дженерал Моторс”, както и в Държавния департамент и в Министерството на търговията на САЩ. Живее в Калифорния и се е посветил на популяризацията на научен труд за рака, писан в продължение на 25 г. от неговия баща д-р Вълчо Бонев (1902 - 1979). Ник успява през 1976 г. да доведе баща си в Калифорния, насърчен от тогавашния американски президент Никсън, който кани изследователи от цял свят да се включат в борбата с рака. Д-р Бонев с помощта на австрийски дипломат пренася част от своите записки от България в САЩ. До последния миг от живота си през 1979 г. д-р Бонев работи върху своя труд “Причината за рака” (The Cause of Cancer) с подзаглавие “Истината за проблема с рака: етиология, патогенезис, профилактика”.
------------------------------------
Редакцията на BurgasNovinite.BG, благодари на Ник Бонев и Вида Попова за ценната информация, предоставена за нашата читателска аудитория.

Новините от днес и със задна дата