понеделник, 22 януари 2024 г.

Задържаха 34-годишен рецидивист, обвинен в блудство с две момиченца на 5 и 7 години

  

Окръжният съд в Хасково остави за постоянно в ареста 34-годишен мъж за блудство с две малолетни момичета в Димитровград, съобщиха от Съдебната палата.

Според прокуратурата в периода от декември 2023 г. до 14 януари 2024 г. в Димитровград той е блудствал с 5-годишната дъщеря на жената, с която живее. На 24 декември миналата година е посегнал и на 7-годишно момиченце, което е дошло на гости.

Съдът е приел наличието на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност, като се предвижда наказание "лишаване от свобода". Съществува и реална опасност да се укрие, тъй като е обвинен в извършване на тежко умишлено престъпление - блудство с две малолетни лица, извършено при условията на опасен рецидив, допълват от Окръжния съд в Хасково.

Обвиняемият е и многократно осъждан. Съшият е характеризиран като изключително комбинативен, нагъл, агресивен и манипулативен. Злоупотребявал с алкохол, проявявал незачитане на всякакви правила и норми, както и неуважение към институциите. Бил склонен да заплашва жалващите се срещу него лица. Имал е и добре развити престъпни връзки, е установено още по делото.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Пловдив.

Последният подобен случай на сексуален тормоз в региона, придобил публичност, бе в любимецкото село Белица. Тогава 19-годишен получи две години условно за блудство с 13-годишната си доведена сестра.

Новините от днес и със задна дата