сряда, 24 януари 2024 г.

МВнР уволнява тъщата на удушения Пейо, негов приятел с обяснение как е убит от 2 жени

  

Отстраняват от Министерството на външните работи Красимира Трифонова - заподозряна за убийството на зет си Пейо Пеев, съобщиха за БНТ от МВнР. Ведомството е информирано за случай на служител, срещу когото има образувано наказателно производство. От външно министерство оказват необходимото съдействие на разследването, допълват оттам.

Междувременно проговори и дъщеря й Габриела Славова, която съдът остави под домашен арест с гривна за проследяване. "Не зная къде са децата ми и ги издирвам. Най-добре е да са при майка си", каза пред "24 часа" младата жена, обвинена, че в съучастие с 54-годишната си родителка е убила 44-годишния си съпруг Пейо Пеев.

Славова не коментира престъплението, но запитана дали ще бъде осъдена, след като я пуснаха от ареста, каза, че в момента няма присъда и ще се бори децата ѝ да бъдат при нея. 

Приятел на Пеев обаче коментира как според него авиоинженерът е бил убит от две жени:

"Гледам сега разни новини във връзка с убиството на Пейо Пеев и какво да видя Ботьо Ботев седнал и обяснява как не можело то това две жени да убиели един мъж. Първо на Ботьо някой да му каже че Пейо по-принцип е/беше доста слаб и дребничък. Сега когато за последно го видях на 5 януари просто беше един призрак. Макс 50 кила с мокри дрехи. Изпиха му душичката му изпиха.

Супер отслабнал, премалял и изпит. Като го изпращах на тръгване имах чувството че до мен стои художническа папка с два три чертежа вътре. Лист. Всяка една от тия две изродки е по-тежка от него по отделно.

Освен това на Ботьо му припомнете за техника за удушаване от задна седалка с ключ, дето разни хора ги учат на тия неща как точно се правят бързо и ефективно през облегалката на седалката, които са приложими дори и срещу превъзхождащи те по тегло. Особено ако едната се грижи за ръцете ти и лежи върху тебе - нито можеш да запалиш колата и да включиш на скорост и да се изтресеш някъде, нито да имаш ръце да се противопостяваш, Габриелчето може и да се е погрижила да извади ключа, за да не хване Пейо да запали и да ги разбие и двете в някой стълб докато го морят.

И да не се изтъпанчва Ботев така смело по телевизията и да създава внушения без нужните данни, че изглежда все едно стартира недобронамерена кампания.

От бързината, хладнокръвието и убедеността в крайния резултат съм склонен да допусна, че тази е убивала и преди. Защо е била сигурна ли? Амо ако Пейо се беше отскубнал? Очевидно е била сигурна че веднъж стисне ли го няма мърдане. Нали така е думата по външно е пълно със слушалки и агентура. Дали за това не е цялата тази секретност - закрити врати, покрити лица. Една обществено значима секс скандал личност уби обществено незначим инженер и хоп затворен достъп.

Че то в правото - искане за дело при затворени врати е възможно само при положение, че делото може да навреди повече на жертвата от колкото на обвинявания. Пейо е мъртъв така че няма как повече да му се навреди, така че това е чудовищно нарушение на правата на жертвата в случая пред очите на всички ни!

Освен това как така освобождават равноправен килър в домашен арест уж да се грижи за децата при положение, че те не са при нея. Ама тя трие фейсбуци, върти телефони сега, организира зли сили, може би дори заличава някакви доказателства. И това става пред очите на всички ни и не чух нито една медия да задава тези въпроси.

Какви журналисти сте, бе? Стегнете се! Ами ако пострада сега другия младеж или някой от роднините? Кой ще е отговорен?", написа във фейсбук мъж с никнейм Momo De. 

В друг свой пост той допълва портрета на жертвата, съпругата и тъщата:

"Няма ни го Пейчо вече! Отнеха ни го! Пейо Пеев оставяше светлина и доброта във всичко до което се докоснеше и във всичко с което се заемеше. Освен бизнесите, с които се занимаваше "простия инженер" обичаше фотографията. Много обичаше да снима залезите, а изгревите както обичаше да казва " ...са да си ги изживееш на живо...". Във фейсбук има страница Пейозажи, за който иска да се докосне истински до душата на фотографа и човека. Възпитаник на немската гимназия, завърши в Германия авиоинженерство после работи към European Aeronautic Defence and Space Company по вибрационна оптимизация на двигател за Airbus. В един момент си каза липсва ми България там се чувствам добре и се върна. Работи за клон на Dassault Systems в София. После постепенно пое бизнеса стартиран от семейството в Чирпан паралелно с това и бизнес с мебели в Пловдив. Много ще си кажат брей гледай го тоя някакъв магнат - заможен някакъв. Не! Въпреки бизнесите не му е било лесно никога и винаги е бил притиснат от към финанси и възможности, време но той винаги казваше:"... не ми трябва много имам достатъчно и правя нещата, които харесвам...". Владееше перфектно немски и английски, но най-перфектно владееше добротата, емпатията и алтруизма. Той беше най-емоционално интелигентния приятел който съм имал - космополит, широко скроен, разбиращ, спокоен. Каква ирония така и не станахме приятели във фейсбук, значи сигурно не се броя предвид новите разбирания. Много отговорен, добър, можещ всичко млад мъж с много енергия и вяра в бъдещето и доброто до степен на наивност.

Само че тези изроди не можеха изобщо да оценят какво богатство е той като човек, а напротив приеха всичко това за слабост и се опитваха 6 години да го убият психически. Той се бори за бащинството. Този изрод, наречен Габриела Славова (кандидат за депутат от листата на ПП в Бургас) под влияние на майка си великата секс скандалка дипломатка Красимира Трифонова около раждането изчезна за месеци. Той не знаеше живо ли е детето, тя жива ли е, родила ли е не е ли. В един момент ги издири натисна ги заплаши че ще заведе иск. Детето вписано като баща неизвестен. Пребори се въпреки че му казвах да не се натиска там където не е желан, но той се пребори! Не му беше все едно - пък и Пейо я обичаше тази жена виждаше в нея нещо и аз не знам какво, ама аз съм стандартен грешник. Той не беше! От години сновеше София - Пловдив - Бургас и обратно. Всичко си даваше за детето и трепереше дали тази ще благоволи да му даде да го види, защото и това се е случвало - ще го видиш ама той пътува 400 км и изведнъж ама няма да го видиш, защото реших друго. В периоди когато му беше трудно със средствата, за да не харчи пари по хотели и спеше в колата в Бургас само и само да може да го заведе на ясла или на детска. През това време той не е имал отношения с нея интимни или съжителство. Тя обаче през това време не си е губила времето и явно е оплела още един човек омагьосан от привидната ѝ благина и невинност и се е изтресло още едно бебе. То хубаво ама според Дипломатката майка ѝ и онзи недостоен (и той от листата на ПП Бургас) - абсолютна аналогия на случая Пейо - Пейо в период. Пък и как ще изглежда политическата кариера на щерка ѝ, която има деца ту от тоя ту от ония, че и няма семейство. Под натиск че няма да вижда и неговото дете и незнайно още какви заплахи Пейо сглупява bigtime и склонява да припознае чуждото и да сключат брак миналото лято преди да се роди новия брой. Но така и не заживяват заедно. Има данни, че са му сипвали и психотропни вещества когато е бил на гости и той самия казваше, че няма спомен за някои събития пък и както казах по негов си начин той я обичаше или да кажем поне приемаше. Да, ама и другото момче бивш депутат от ПП му е било болно за неговото дете, защото тя го е изпъдила като куче - какво дете искал тя си имала мъж и било от него. Ама човека завежда иск последната есен чува се с Пейо и под влиянието и на родители и приятели Пейо споделя всичко и реши да каже БАСТА! и да помогне и другото момче да си получи бащинството, а Пейо да си официализира достъпа до малкия. И Пейо и другото момче искаха просто да бъдат вписани като бащи не да ѝ вземат децата или нещо подобно. Само че тази структура не допада на майка ѝ секс скандал дипломатката и откачат и предприемат това, от което всички ние неговите близки трябваше да го опазим и защитим, пък може и някакви институции знам ли. Не успяхме!

Няколко думи за майката на Габриела, че все я кова пък защо така? Красимира Трифонова е дипломат и в момента във външно министерство скандално известна със скалъпения секс скандал срещу посланика ни в Тайланд Камен Величков - който както много хора твърдят бил много качествен човек и доказан дипломат с умения. Но Красимирка му разбива живота, семейство, кариера с както се оказва скалъпени обвинения. Повече по въпроса има тук за който има нерви: https://glasove.com/.../poslanik-kamen-velichkov--onevinen... . Не го познавам човека, но просто му съчувствам - друг Пейо ама той поне остава жив. Красимира Трифонова губи всички дела срещу Величков и въпреки това остава във външно? Не знам не ги разбирам тия неща ама те там са едни умни хора дето мислят за нас и знаят кое е най-добре за нас! Дали? Докога елитите ще са такива?

Проблемът е че комбината Майка-Дъщеря са обработвали Пейчев и заплашвали с един бог знае какви неща - включително че няма да си вижда детето - и той се дистанцира от всички за някакъв период от време и разбрахме много неща много късно. Всичко това, което пиша тук е само върха на айсберга, за да успее някой който чете статия за просто поредното убийство да си представи измерението на изродщината и чудовищното изтъпление, което беше упражнено върху Пейчо. Наивно отива на среща с тях в четвъртък вечерта посред нощите в квартал Изгрев уж нещо да се разберяли по исковете и уж нещо за малкия, там го удушават в колата и после го закарват на Витоша в посока Алеко в едно черно пътче и пробват да запалят колата, за да замаскират творбата си. Е да де ама тя е дизел не гърми като бензиновите - гледали са доста филми. Имало е и помагачи с тях, не знаем нищо още, но не е имало баща на Габрела а някакъв друг - може би нает. Баща ѝ на Габриела е разкаран отдавна като недостоен. Следствието държи детайлите и никой не знае нищо още, може да има и други замесени, ще кажат когато са събрали цялата картина - брилянтна работа на следователи, полиция, дежурни - шапка им свалям. Та убийките са опознали нашето момче - обичаше да се качва към Алеко, като го стегне шапката - я да си поснима някое дръвче, залезче, небето или просто да подиша малко планината както обичаше да казва. Та те решиха да го подпалят на любимото му място, та и всички ние за които той беше светлина да не можем да си го изпратим, а ще гледаме затворен ковчег.

Седмица по-рано преди злополучната вечер на Иванов ден при подобна среща уж спешна Габриелчето му носи топъл шоколад в колата да се сгреел, защото той не се качваше в апартамента им, нашето момче усеща неразположение тръгва си сам с колата и се прибира на късмет, а в къщи вече залита и на следващия ден е бил дроб и обездвижен. Това за мен си е първи опит за убийство. Не знам какво са му дали приспивателно или нещо.

Е на втория път вече са бързали и не са се шегували. Убиха го защото беше добър и доверчив и не знам как всички ние неговите близки ще живеем с вината че не сме били до него, за да му помогнем и да предотвратим всичко това. Но всички ние неговите близки ще направим всичко възможно всички детайли за изтъпленията върху Пейчев през всичките тия години да излязат на бял свят, медии, вестници, интернет сайтове на всякъде ще излязат нещата това тук е само върха на айсберга. Нямам сили да пиша повече - много хора край него са запознати с много повече детайли и подробности от мен и всичко ще се разбере!

Сбогом Пейче! Пак ще се видим и отскачай да ни наглеждаш! Обичаме те брат! А аз ти обещавам че ще снимам всички залези вместо теб ама ще добавя и изгреви! Никога няма да залезеш в душите ни!", написа неговият приятел във фейсбук.

 

Новините от днес и със задна дата