четвъртък, 17 август 2023 г.

Откриха нива с канбис за милиони край Поморие

 

Полицията откри 4-декарова нива с марихуана край Поморие. Наркотикът е за над един милион лева. Задържан е 61-годишен мъж, собственик на нивата, в момент, в който продукцията е била готова за продажба.

Откритият коноп е близо 60 килограма. Това са общо 315 растения, които днес бяха транспортирани до Районното управление на полицията в Поморие след акцията в наркооранжерията.

Аакция е планирана с месеци, след като полицията е проследила целия процес по отглеждане на наркотика. Оказва се, че през 2019 г. собственикът на нивата е бил осъждан за подобно престъпление на 4 години и половина за същото деяние, но е освободен предсрочно.

Наркооранжерията се намира в покрайнините на поморийското село Бата. Под прицела на полицията е от близо 3 месеца.

"От месец април - май колегите успяха да документират целия процес. От закупуването, до отглеждането и до самата реализация. Всичко е документирано по начин, по който до момента не беше извършван", коментира ст. комисар Емил Павлов, директор на ОД на МВР-Бургас.

Служители на Криминална полиция продължават работата по случая, за да се установи къде е продавана марихуаната, както и има ли други лица по веригата от отглеждането на наркотика до неговата реализация на пазара.

Новините от днес и със задна дата