вторник, 24 януари 2023 г.

Друсан чай и дрога в задържаните при спецоперацията в Бургаско, разбиха и нарколаборатория

  

Още седем души са задържани в Бургас по време на операцията за противодействие на битовата престъпност. Така общо задържаните са 19, като осем от тях - за битови кражби, осем - за производство или притежание на наркотици и трима - за опит за палеж на лек автомобил, осъществен на територията на Несебър, съобщават от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Арестувани са двама души от квартал "Победа" за притежание на наркотици, като в обитаваното от единия задържан жилище са намерени и иззети 59 пакетчета, съдържащи наркотични вещества, а в жилището на втория - 100 грама от т.нар. друсан чай.

Друсаният чай представлява обикновен чай, напръскан с различни химикали, който има действието на метамфетамин, обясни Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР - Бургас, цитирана от БТА.

В Несебър е неутрализирана мобилна лаборатория за производство на метамфетамин. Същата е била разположена в хотелски комплекс в курорта "Слънчев бряг" и стопанисвана от 33-годишен криминално проявен мъж. Той е задържан за срок до 24 часа, като му е повдигнато обвинение.

Обвинения за различни престъпления са повдигнати и на още 15 лица.

По-рано днес от полицията в Бургас информираха за мащабната полицейска операция на територията на областта, като уточниха, че не се наблюдава ръст на битовата престъпност и поради това полицейската операция е преди всичко с превантивна насоченост.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата