петък, 6 януари 2023 г.

Вдигнаха хеликоптер и "Спартан"-а, в спасителна акция за родилката с близнаци

  

                         Снимка: ВВС

38-годишната родилка Господинка Господинова, която на 4 януари роди близнаци в МБАЛ-Силистра, бе транспортирана с хеликоптер, а след това и със самолет "Спартан" до София, съобщиха от Министерство на отбраната.

Съвместна операция на Военноморските и Военновъздушните сили за медицинска евакуация беше изпълнена успешно днес.

Вертолет "Дофин" от състава на авиобаза "Чайка" във Варна, оборудван с медицинска апаратура за евакуация и спасяване, транспортира родилката, която е в тежко състояние от Силистра до Балчик тази сутрин.

Екипажът на самолет "Спартан" от състава на 16-а авиационна база пък изпълни задачата по транспортиране на пациента по маршрута Балчик - София, като излетя за столицата около 11 ч. и кацна около 13 ч. в авиобаза "Враждебна". На пистата линейка очакваше 38-годишната жена и тя бе превозена до лечебно заведение.

Операцията беше проведена по разпореждане на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов след искане от Министерството на здравеопазването.

Вчера от Отделението по трансфузионна хематология в МБАЛ-Силистра призоваха всички, които могат, да дарят кръв за родилката. След раждането на близнаците Господинка е получила усложнение и сериозна кръвозагуба. Завеждащата отделението д-р Антоанета Панайотова обясни, че жената се нуждае от кръв нулева група с отрицателен резус фактор.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата